Tel: 059 077 090         info@mesec.si         Naša lokacija     

POLETNI Delovni čas: PON - PET 8.00 - 16.00 ure  (Dežurni telefon: 064-107-780)

Gostišča in kmečki turizem


Si želite mikrobiološko neoporečne pitne vode na kmetiji, s katero boste lahko brez skrbi napajali vaše živali in jo ponudili obiskovalcem?


kmetcki turizem

Zakaj je pomembna kakovost vode na kmetijah in v gostiščih?

Danes se vedno bolj zavedamo pomena kakovostne domače hrane in posegamo po živilskih produktih slovenskega porekla. Ponudba manjših lokalnih kmetij je vedno večja in število potrošnikov se vsako leto veča. Kmetije in domačije, ki se ukvarjajo s predelavo mesa in mleka uporabljajo v proizvodnih procesih vodo, ki mora biti ustrezne kakovosti. Pitno vodo mnoge kmetije pridobivajo iz lastnih zajetij ali manjših vodovodnih sistemov, kjer je kakovost pitne vode spremenljiva in jo je potrebno ustrezno pripraviti. Obiskovalci kmečkih turizmov in gostišč in potrošniki si želijo domače, kvalitetne in varne živilske ponudbe.

 

 

 


V katerih procesih je pomembna mikrobiološka kakovost vode?VIQUA New Logo Tag

 • Napajanje živali na kmetiji
 • Namakanje in zalivanje poljščin oziroma vrtnin
 • Priprava hrane v gostiščih
 • Predelava in proizvodnja mesnih in mlečnih izdelkov

 


Kje se lahko pojavijo težave z mikrobiološko kakovostjo vode ? kmetcki turizem 1

 • Lastna površinska zajetja vode
 • Vrtine in vodnjaki
 • Vaški vodovodi 

 

Pri lastnih zajetjih in vaških vodovodih pride do težav z vodo, ker se kakovost vode in dezinfekcija ne preverjata in ne izvajata redno. Zaradi mikrobiološkega onesnaženja vode (bakterije, virusi, glive in praživali) se pri uporabnikih manjših vodovodnih sistemov (vaških vodovodov) pogosto pojavlja tveganje za širitev črevesnih nalezljivih bolezni. Težave in rešitve pri lastnih zajetjih ter vaških vodovodih so opisane na naši spletni strani in si jih lahko preberete tukaj.

Določena gostišča in kmečki turizmi nudijo tudi prenočišča, kjer je potrebno zagotoviti neoporečno vodo tudi za prhanje in prezračevalne oziroma klimatske naprave. V obeh primerih je potrebno vzdrževati ustrezno mikrobiološko neoporečnost vode predvsem za preprečitev okužbe z bakterijo Legionella, s katero se ljudje lahko okužijo z vdihovanjem.


Ali obstaja rešitev težav?

DA, v podjetju MESEC imamo zagotovljeno učinkovito rešitev za katerokoli težavo z vodo!

Za zagotavljanje čiste in mikrobiološko gledano najkakovostnejše vode je najbolj učinkovita UV dezinfekcija vode, ki za razliko od klora uspešno učinkuje na mikroorganizme kot sta Giardia in Cryptosporidium. V podjetju MESEC smo ponosni zastopnik VIQUA UV sistemov kanadskega porekla s katerimi si lahko kjerkoli zagotovite mikrobiološko neoporečno pitno vodo. VIQUA UV sistemi so prilagojeni širokemu razponu pretokov in se lahko namestijo na vhodu v objekt ali na mesto uporabe, to je pod pult/pomivalno korito. Z minimalnim vzdrževanjem in ustrezno filtracijo je voda iz lastnega zajetja ali vrtine takoj primerna za namakanje, prhanje in pitje ter pripravo hrane.

 

 

Poglejte si primer inštalacije MESEC filtracijskega sistema in VIQUA UV dezinfekcije na Kmetiji Žunar, ki se ukvarja s predelavo mesa in leži visoko v Škofjeloškem hribovju.

 

Kmetija Žunar

zunar novi banner 1


Kmetija Žunar leži v Škofjeloškem hribovju na nadmorski višini 900 m.

Ker na kmetiji Žunar trenutno dela na njej že drugi rod mesarjev, so se leta 1995 odločili za gradnjo obrtne delavnice za predelavo mesa. V začetku leta 1997 so pričeli s popoldansko dejavnostjo, kjer so sprva proizvajali domače salame, klobase, suho meso, in zelo poznano prekajeno zaseko ter ocvirke.

Ker je na kmetiji, ki se ukvarja s predelavo hrane in oskrbo trgovskih centrov z domačimi izdelki, izjemno pomembna higiena in kakovost vode, smo se z lastnikom pogovarjali o vgrajenih MESEC sistemih, ki skrbijo za čisto, mikrobiološko neoporečno pitno vodo. 

 

Preberi več

 

 

 nazaj

Prijava na novice

Prijavite se na naše novice in bodite na tekočem za aktualno ponudbo

Kje smo in kako do nas

 • Tel : 059 077 090
 • Fax : 059 077 095
 • Gsm : 041 403 432
 • E-pošta : Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
 • Spletna stran: www.mesec.si
 • E-trgovina: http://e-trgovina.mesec.si/

Kontaktirajte nas

Pošljite nam vaše vprašanje, odgovorili Vam bomo v najkrajšem možnem času.
Za hitrejšo komunikacijo nam posredujte tudi vašo telefonsko številko.