Tel: 059 077 090         info@mesec.si         Naša lokacija     Delovni čas: PON - PET 8.00 - 17.00 ure  

Gostišča in kmečki turizem


Si želite mikrobiološko neoporečne pitne vode na kmetiji, s katero boste lahko brez skrbi napajali vaše živali in jo ponudili obiskovalcem?


kmetcki turizem

Zakaj je pomembna kakovost vode na kmetijah in v gostiščih?

Danes se vedno bolj zavedamo pomena kakovostne domače hrane in posegamo po živilskih produktih slovenskega porekla. Ponudba manjših lokalnih kmetij je vedno večja in število potrošnikov se vsako leto veča. Kmetije in domačije, ki se ukvarjajo s predelavo mesa in mleka uporabljajo v proizvodnih procesih vodo, ki mora biti ustrezne kakovosti. Pitno vodo mnoge kmetije pridobivajo iz lastnih zajetij ali manjših vodovodnih sistemov, kjer je kakovost pitne vode spremenljiva in jo je potrebno ustrezno pripraviti. Obiskovalci kmečkih turizmov in gostišč in potrošniki si želijo domače, kvalitetne in varne živilske ponudbe.

 

 

 


V katerih procesih je pomembna mikrobiološka kakovost vode?VIQUA New Logo Tag

 • Napajanje živali na kmetiji
 • Namakanje in zalivanje poljščin oziroma vrtnin
 • Priprava hrane v gostiščih
 • Predelava in proizvodnja mesnih in mlečnih izdelkov

 


Kje se lahko pojavijo težave z mikrobiološko kakovostjo vode ? kmetcki turizem 1

 • Lastna površinska zajetja vode
 • Vrtine in vodnjaki
 • Vaški vodovodi 

 

Pri lastnih zajetjih in vaških vodovodih pride do težav z vodo, ker se kakovost vode in dezinfekcija ne preverjata in ne izvajata redno. Zaradi mikrobiološkega onesnaženja vode (bakterije, virusi, glive in praživali) se pri uporabnikih manjših vodovodnih sistemov (vaških vodovodov) pogosto pojavlja tveganje za širitev črevesnih nalezljivih bolezni. Težave in rešitve pri lastnih zajetjih ter vaških vodovodih so opisane na naši spletni strani in si jih lahko preberete tukaj.

Določena gostišča in kmečki turizmi nudijo tudi prenočišča, kjer je potrebno zagotoviti neoporečno vodo tudi za prhanje in prezračevalne oziroma klimatske naprave. V obeh primerih je potrebno vzdrževati ustrezno mikrobiološko neoporečnost vode predvsem za preprečitev okužbe z bakterijo Legionella, s katero se ljudje lahko okužijo z vdihovanjem.


Ali obstaja rešitev težav?

DA, v podjetju MESEC imamo zagotovljeno učinkovito rešitev za katerokoli težavo z vodo!

Za zagotavljanje čiste in mikrobiološko gledano najkakovostnejše vode je najbolj učinkovita UV dezinfekcija vode, ki za razliko od klora uspešno učinkuje na mikroorganizme kot sta Giardia in Cryptosporidium. V podjetju MESEC smo ponosni zastopnik VIQUA UV sistemov kanadskega porekla s katerimi si lahko kjerkoli zagotovite mikrobiološko neoporečno pitno vodo. VIQUA UV sistemi so prilagojeni širokemu razponu pretokov in se lahko namestijo na vhodu v objekt ali na mesto uporabe, to je pod pult/pomivalno korito. Z minimalnim vzdrževanjem in ustrezno filtracijo je voda iz lastnega zajetja ali vrtine takoj primerna za namakanje, prhanje in pitje ter pripravo hrane.

 

 

Poglejte si primer inštalacije MESEC filtracijskega sistema in VIQUA UV dezinfekcije v gostiščih in na turističnih kmetijah.

 

Gostišče Trojane

filtracija dezinfekcija gostisce trojane


Gostišče na Trojanah je eno izmed tistih slovenskih gostišč, ki so nastala iz dobre stare gostilne in ki so njena izročila in tradicijo ohranila vse do današnjih dni. Podjetje je širom po Sloveniji, pa tudi v precejšnem delu Evrope, prepoznavno po svojem znamenitem trojanskem krofu. Le - ta je že pred nekaj desetletji postal simbol ter zaščitni znak podjetja, v zadnjih letih pa predstavlja tudi zaščiteno blagovno znamko.

Na Trojanah imajo nameščen dvojni paralelno vezan industrijski hyper filtracijski sistem. Sistem je namenjen za filtriranje različnih kvalitet vode, kjer je prisotna velika količina suspendiranih – prostih delcev. Glavna prednost filtracije z granuliranimi mediji pa so predvsem zanesljivost filtracije in nizki stroški vzdrževanja.

 

 Preberi več

 

Kmetija Žunar

zunar novi banner 1


Kmetija Žunar leži v Škofjeloškem hribovju na nadmorski višini 900 m.

Ker na kmetiji Žunar trenutno dela na njej že drugi rod mesarjev, so se leta 1995 odločili za gradnjo obrtne delavnice za predelavo mesa. V začetku leta 1997 so pričeli s popoldansko dejavnostjo, kjer so sprva proizvajali domače salame, klobase, suho meso, in zelo poznano prekajeno zaseko ter ocvirke.

Ker je na kmetiji, ki se ukvarja s predelavo hrane in oskrbo trgovskih centrov z domačimi izdelki, izjemno pomembna higiena in kakovost vode, smo se z lastnikom pogovarjali o vgrajenih MESEC sistemih, ki skrbijo za čisto, mikrobiološko neoporečno pitno vodo. 

 

Preberi več

 

Kmetija Lužar

luzar banner 1


Kmetija Lužar živi v Škofjeloškem hribovju v vasi Kladje nad Gorenjo vasjo. 

Ukvarjajo se z peko kruha in piškotov ter izdelavo testenin na tradicionalen način. Za njihove izdelke je značilno, da za pripravo uporabljajo domače surovine ali pa surovine iz okoliških kmetij, kot so domača jajca, marlelada, domače surovo maslo, kisla smetana...Z dopolnilno dejavnostjo so se začeli ukvarjati leta 2009, v začetku leta 2010 pa so si pridobili tudi članstvo blagovne znamke Dedek Jaka in babica Jerca. 

 

Preberi več

 

 

 nazaj

Prijava na novice

Prijavite se na naše novice in bodite na tekočem za aktualno ponudbo

Kje smo in kako do nas

 • Tel : 059 077 090
 • Fax : 059 077 095
 • Gsm : 041 403 432
 • E-pošta : Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
 • Spletna stran: www.mesec.si
 • E-trgovina: http://e-trgovina.mesec.si/

Kontaktirajte nas

Pošljite nam vaše vprašanje, odgovorili Vam bomo v najkrajšem možnem času.
Za hitrejšo komunikacijo nam posredujte tudi vašo telefonsko številko.