Tel: 059 077 090         info@mesec.si         Naša lokacija     Delovni čas: PON - PET 8.00 - 17.00 ure  

Javni zavodi


Ali bi dali vašemu otroku kozarec vode, za katero niste prepričani, če je pitna oziroma ustrezno pripravljena? Ali ste prepričani v mikrobiološko neoporečnost vode v šoli, ki jo obiskuje vaš otrok?


little girl drinking water

V javni zavodih kot so bolnišnice in šole se običajno nahajajo najbolj ranljive skupine ljudi- otroci, bolni in starejši. Kljub običajnim težavam z vodo kot je trdota, železo ali motnost pa so v vodi lahko prisotni tudi zdravju škodljivi mikroorganizmi, ki jih ne vidimo, okusimo ali vonjamo. Ker so ranljive skupine ljudi bolj dovzetne za okužbe z mikroorganizmi kot so bakterije in virusi, je potrebna toliko večja skrb, da ne pridejo v stik z njimi.

VIQUA New Logo Tag

 

 

 

 

 


Kako lahko pride do okužbe?

 Do okužbe s patogenimi mikroorganizmi v vodi lahko pride ob zaužitju okužene vode (pitje in priprava hrane) ali pa ob vdihovanju (klimatske naprave in prhanje). V prvem primeru so najbolj pogoste okužbe z mikroorganizmi kot so Cryptosporidium, Giardia, E.Coli in ostali, pri vdihovanju aerosolov onesnažene vode pa je kritična predvsem bakterija Legionella pneumophila, ki prebiva v temperaturnem območju med  25–45 °C. Do okužb z Legionello najpogosteje prihaja ravno v bolnišnicah in hotelih, kjer je težko izvajati ustrezno dezinfekcijo cevovodov zaradi zapletenih in razvejanih sistemov.


Kako lahko pride do okužbe?860 main AT lead drinking water

  • še naprej pijemo vodovodno vodo v upanju, da je neoporečna
  • kupujemo ustekleničeno vod, ki jo uporabljamo le za pitje. Kaj pa prhanje, osebno higieno in pripravo hrane ?
  • preučimo možnosti dezinfekcije vode v stanovanjskem objektu in si zagotovimo neoporečno vodo ne glede na zunanje dejavnike

 

 

 

 


Z UV dezinfekcijo do varne mikrobiološko neoporečne pitne vode?

 Pred nevarnimi mikroorganizmi v vodi, s katerimi se lahko potencialno okužimo, se lahko najbolj učinkovito zavarujemo z UV dezinfekcijo vode. VIQUA UV sistemi so kakovostni produkti vodilnega proizvajalca UV sistemov s celotno proizvodnjo v Kanadi. Uv dezinfekcija je fizikalni proces, kjer ultravijolična svetloba prodre v DNK mikroorganizmov in jih uniči ter onesposobijo za nadaljnjo reprodukcijo. VIQUA ponuja izjemno paleto UV sistemov za najrazličnejše pretoke in namene. Z vgradnjo UV sistema zagotovimo popolnoma varno uporabo vode in preprečimo možnost izbruha z vodnimi mikroorganizmi povezanih okužb. 

 

 

 

 

 nazaj

Prijava na novice

Prijavite se na naše novice in bodite na tekočem za aktualno ponudbo

Kje smo in kako do nas

  • Tel : 059 077 090
  • Fax : 059 077 095
  • Gsm : 041 403 432
  • E-pošta : Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
  • Spletna stran: www.mesec.si
  • E-trgovina: http://e-trgovina.mesec.si/

Kontaktirajte nas

Pošljite nam vaše vprašanje, odgovorili Vam bomo v najkrajšem možnem času.
Za hitrejšo komunikacijo nam posredujte tudi vašo telefonsko številko.