Tel: 059 077 090         info@mesec.si         Naša lokacija     Delovni čas: PON - PET 8.00 - 17.00 ure  

New York UV dezinfekcijski sistem

Empire State Building New York United States City 560x340

Mesto New York je po številu prebivalcev (več kot 8 milijonov) največje in najgosteje poseljeno mesto v ZDA. Deli se na pet okrožij in sicer na Bronx, Brooklyn, Manhattan, Queens in Staten Island.

 

Vodovod se oskrbuje iz treh površinskih vodnih zajetij: Catskill, Delaware in Croton. Večina pitne vode v New Yorku se črpa na zajetjih Catskill-Delaware. Omenjeno zajetje je locirano 160 km severno od mesta in v preteklosti ni bilo potrebe po filtraciji in dezinfekciji vode zaradi mikrobiološke onesnaženosti, saj se zajetji nahajata v goratem območju, kjer so vodni viri ustrezno zavarovani.

Leta 2006 je EPA (Environmental Protection Agency) v ZDA izdala dolgoročni Pravilnik o izboljšani obdelavi površinskih voda za pripravo pitne vode. Pravilnik se osredotoča na zdravstvene težave povezane z bakterijo Cryptosporidium, ki jo nademo v pitni vodi in podaja omejitve in zahteve glede monitoringa in obdelave vode. V skladu s pravilnikom so inženirji za zajetje Catskill-Delaware pripravili načrt za izdelavo filtracijskega obrata, ki se je izkazal za veliko dražjega od ostalih alternativ. Po preučitvi ostalih možnosti, so se odločili za izvedbo UV dezinfekcijskega obrata, ki se je izkazal kot najbolj efektivna in finančno izvedljiva možnost.

Trojan UV Technologies, podjetje, ki ima danes pod okriljem VIQUA UV sisteme, je bilo izbrano za izdelavo UV sistemov za omenjeni projekt. Izdelali so 56 TrojanUVTorrent™ UV enot, ki dovajajo 40 mJ/cm2 UV dozo 151,4 milijonom litrom vode dnevno. Z vgrajenim sistemom se zagotavlja vsaj 3-log redukcija mikroorganizmov kot sta Cryptosporidium in Giardia.

Leta 2013 je UV dezinfekcijski obrat pričel delovati in je postal največji UV sistem za dezinfekcijo pitne vode na svetu. Trojan UV sistemi so kasneje oskrbeli tudi zajetje Croton z 20 UV enotami za dezinfekcijo vode iz zajetja.

Več o UV dezinfekciji vode v New Yorku si lahko preberete tukaj.

 

 uv mont 1  uv mont 2

 

PDF-Študija

 

Poleg New Yorka je podjetje Trojan UV Technologies oskrbelo tudi velemesti Vancouver in Tanjin z UV sistemi za pripravo vode. Študije izvedbe sistemov si lahko preberete na spodnjih povezavah:

 

Vancouver

 

Tianjin

 

 

Prijava na novice

Prijavite se na naše novice in bodite na tekočem za aktualno ponudbo

Kje smo in kako do nas

  • Tel : 059 077 090
  • Fax : 059 077 095
  • Gsm : 041 403 432
  • E-pošta : Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
  • Spletna stran: www.mesec.si
  • E-trgovina: http://e-trgovina.mesec.si/

Kontaktirajte nas

Pošljite nam vaše vprašanje, odgovorili Vam bomo v najkrajšem možnem času.
Za hitrejšo komunikacijo nam posredujte tudi vašo telefonsko številko.