Tel: 059 077 090         info@mesec.si         Naša lokacija     Delovni čas: PON - PET 8.00 - 17.00 ure  

Industrijski UV sistemi

H ForWeb 1 193x300

VIQUA UV sistemi nudijo veliko izbiro industrijskih sistemov z izjemno širokim spektrom možnih pretokov, namenjenih montaži na vhodu v objekt/obrat (POE- point of entry). Ustrezen sistem z vsemi dodatnimi členi za obdelavo vode vam bodo pomagali izbrati naši strokovnjaki glede na vaše želje in razmere na objektu.

V industriji je voda prisotna v mnogih proizvodnih procesih kjer je pomembna ustrezna dezinfekcija zaradi uporabnikov in zaposlenih, v živilski industriji in pri pripravi hrane v gostilnah pa je kakovostna voda pomembna tudi za okus hrane in pijač.

 Čista in mikrobiološko neoporečna voda ima pomembno vlogo pri širši porabi, kjer so končni uporabniki kupci oziroma uporabniki določene storitve. Da bi preprečili množične okužbe s katerim od patogenov, ki so pogosto prisotni v vodi, je potrebna varna in učinkovita dezinfekcija.

 Da bi se prepričali o širokem spektru možnih aplikacij VIQUA UV sistemov za komercialne in industrijske namene, si oglejte primere uporabe in izvedbe sistemov naših strokovnjakov za pripravo in dezinfekcijo vode.

 

 

 

Aplikacije UV sistemov za komercialne namene in industrijske potrebe se lahko uporabijo v sledečih primerih:

 • Živilska industrija (obdelava in priprava prehrambenih izdelkov) 
 • Živalske farme (oskrba živali z vodo, obdelava odpadne vode?)VIQUA New Logo Tag
 • Vaški vodovodi s pomanjkljivo ali odsotno dezinfekcijo vode
 • Javni zavodi kot so bolnišnice in šole
 • Kmečki turizmi (kmetije) in gostišča
 • Klimatske naprave
 • prodajni avtomati

 

Aplikacije UV sistemov za industrijsko uporabo

 

Živilska industrija
Živilska industrija
Kakovostna voda pripomore k boljšemu okusu in kakovosti živilskih produktov.
Živalske farme
Živalske farme
Zagotovite kakovostno pitno vodo za bolj kvalitetno in številčnejšo proizvodnjo.
Vaški vodovodi
Vaški vodovodi
Dezinfekcija vode na manjših vodovodnih sistemih brez večjih investicij in porabe časa.

Gostišča in kmečki turizem
Gostišča in kmečki turizem
Ker si obiskovalci želijo le najboljše, in ker jim to lahko omogočite.
Klimatske in prezračevalne naprave
Klimatske in prezračevalne naprave
Zrak, ki ga vdihavamo, ima zelo pomembno vlogo pri zdravju.
Javni zavodi - šole, bolnice
Javni zavodi - šole, bolnice
Zavarujmo zdravje ranljivih skupin ljudi in preprečimo okužbe povezane z vodo.

 

 

KAJ JE UV DEZINFEKCIJA VODE ?


uv spekter

  UV (ultravijolična) dezinfekcija vode je fizikalni proces obdelave vode, kjer celoten proces temelji na UV svetlobi, ki jo oddaja žarnica v sistemu. UV svetloba je elektromagnetno valovanje z valovno dolžino med 200 in 400 nm. Voda v UV dezinfekcijskih sistemih prehaja skozi reakcijsko komoro, kjer je vgrajena UV žarnica, ki oddaja svetlobo UV-C spektra pri valovni dolžini med 200 in 280 nm. Na patogene mikroorganizme najbolj učinkovito deluje valovanje UV svetlobe pri dolžini 240 nm, ki prodre v celice mikroorganizmov in poškoduje njihov genski zapis ter jim tako onemogoči delovanje. UV dezinfekcija tako zagotavlja 99,99% redukcijo mikroorganizmov in nam zagotovi mikrobiološko neoporečno pitno vodo. Ker pri UV dezinfekciji ne dodajamo kemikalij kot je klor, ne pride do sprememb v okusu in vonju vode in se ne tvorijo nobeni zdravju potencialno neverni stranski produkti. Prav tako je UV tehnologija bolj učinkovita od dodajanja kemikalij za dezinfekcijo vode, saj deluje tudi na vodne parazite kot sta Giardija in Cryptosporidium.

 

 

 

VIQUA UV SISTEMI


HVP UV

 V podjetju MESEC d.o.o. smo ponosni, da je VIQUA naš partner in dobavitelj UV dezinfekcijskih sistemov. VIQUA ponuja izjemno paleto certificiranih in testiranih UV dezinfekcijskih sistemov, ki nam zagotavljajo učinkovito delovanje na patogene mikroorganizme v vodi kot so E.coli, Cryptosporidium, Giardia in Legionella.

VIQUA UV sistemi so certificirani produkti, proizvedeni v celoti v Kanadi, kjer vsakodnevno testirajo in izboljšujejo tehnologijo delovanja in proizvajanja UV sistemov za dezinfekcijo vode. Več o VIQUA UV sistemih si lahko preberete na njihovi spletni strani https://viqua.com/ .

VIQUA je kanadsko podjetje pod okriljem Trojan Technologies Company, ki je že več kot trideset let vodilno podjetje na področju UV dezinfekcije vode. Trojan UV sistemi zagotavljajo kvalitetno pitno vodo v več kot 100 državah po vsem svetu in se ponašajo z referencami kot je vodovodni sistem v New Yorku o katerem si več lahko preberete tukaj.

Podjetje MESEC vam nudi celovite rešitve obdelave in priprave pitne vode zato vam priporočamo, da se obrnete na katerega izmed naših strokovnjakov za vodo, ki vam bo znal podrobneje svetovati o izbiri pravega UV sistema za vaše razmere.

 

VEČ O UV

Prijava na novice

Prijavite se na naše novice in bodite na tekočem za aktualno ponudbo

Kje smo in kako do nas

 • Tel : 059 077 090
 • Fax : 059 077 095
 • Gsm : 041 403 432
 • E-pošta : Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
 • Spletna stran: www.mesec.si
 • E-trgovina: http://e-trgovina.mesec.si/

Kontaktirajte nas

Pošljite nam vaše vprašanje, odgovorili Vam bomo v najkrajšem možnem času.
Za hitrejšo komunikacijo nam posredujte tudi vašo telefonsko številko.