Tel: 059 077 090         info@mesec.si         Naša lokacija     Delovni čas: PON - PET 8.00 - 17.00 ure  

Hišni UV sistemi

Poskrbite za okolje in izkoristite alternativne vire pitne vode. 


sprinkler2

Čista pitna voda je dobrina, ki postaja vedno težje dostopna in zato smo se začeli ljudje zavedati, da je potrebno vire pitne vode negovati in skrbeti za njih. Ob razvoju tehnologije so se razvile tudi mnoge metode pridobivanja vode, čiščenja in reciklaže odpadnih voda.

Zbiranje in uporaba deževnice je eden od načinov s katerim poskrbimo za manjšo porabo vodovodne vode. Žal pa mnogi lastniki zbiralnikov deževnice vode ne izkoriščajo v popolnosti, saj bi ob ustrezni mikrobiološki obdelavi lahko tako vodo uporabljali tudi za pitje in prhanje. Več o načinih obdelave in priprave deževnice si preberite tukaj.

Vodnjaki so na slovenskem že dolgoletna tradicija in predstavljajo vir lastne vode, ki jo lahko uporabimo za namakanje in oskrbovanje živine z vodo. Danes so vodnjake v veliki meri zamenjale vrtine, ki predstavljajo tudi vir ogrevanja. Tudi vodo iz vodnjakov in vrtin je mogoče ob ustrezni obdelavi brezskrbno uporabljati za pitje, kuhanje in osebno higieno. Preberite si več o UV dezinfekciji vode tukaj.

VIQUA UV sistemi nudijo veliko izbiro hišnih sistemov namenjenih montaži na vhodu v hišo (POE- point of entry) ali montaži na mestu uporabe (POU- point of use). Sistem vam bodo pomagali izbrati naši strokovnjaki glede na vaše želje in razmere na objektu.

 

VIQUA New Logo Tag

Aplikacije UV sistemov so priporočljive v sledečih primerih:

  • Uporaba in obdelava deževnice
  • Lastno zajetje (vrtina ali vodnjak)
  • V primeru oporečne vodovodne vode, kadar je potrebno pogosto prekuhavanje vode
  • Priprava kopalne vode v bazenih in jacuzzijih

 

 Aplikacije UV sistemov za hišno uporabo

 

Uporaba deževnice
Uporaba deževnice
Uporabljajte deževnico tudi za prhanje in pitje.

Vrtine in vodnjaki
Vrtine in vodnjaki
Zagotovite si varno pitno vodo iz vrtin in vodnjakov.

Oporečna vodovodna voda
Oporečna vodovodna voda
Brez prekuhavanja do neoporečne pitne vode.

 

Gostišča in kmečki turizem
Gostišča in kmečki turizem
Ker si obiskovalci želijo le najboljše, in ker jim to lahko omogočite.

Planinski domovi
Planinski domovi
Ponudite obiskovalcem planinskega doma neoporečmno vodo..

Bazeni in Jacuzzi
Bazeni in Jacuzzi
Za brezskrbno uživanje v domačem bazenu ali jacuzziju.

 

 

 

KAJ JE UV DEZINFEKCIJA VODE ?


 

uv spekter

UV (ultravijolična) dezinfekcija vode je fizikalni proces obdelave vode, kjer celoten proces temelji na UV svetlobi, ki jo oddaja žarnica v sistemu. UV svetloba je elektromagnetno valovanje z valovno dolžino med 200 in 400 nm. Voda v UV dezinfekcijskih sistemih prehaja skozi reakcijsko komoro, kjer je vgrajena UV žarnica, ki oddaja svetlobo UV-C spektra pri valovni dolžini 254 nm. 

Na patogene mikroorganizme najbolj učinkovito deluje valovanje UV svetlobe pri dolžini 254 nm, ki prodre v celice mikroorganizmov in poškoduje njihov genski zapis ter jim tako onemogoči delovanje. UV dezinfekcija tako zagotavlja 99,99% redukcijo mikroorganizmov in nam zagotovi mikrobiološko neoporečno pitno vodo. Ker pri UV dezinfekciji ne dodajamo kemikalij kot je klor, ne pride do sprememb v okusu in vonju vode in se ne tvorijo nobeni zdravju potencialno nevarni stranski produkti (kancerogeni trihalometani). Prav tako je UV tehnologija bolj učinkovita od dodajanja kemikalij za dezinfekcijo vode, saj deluje tudi na vodne parazite kot sta Giardija in Cryptosporidium.

 

 

VIQUA UV SISTEMI


 

Pro20 andController 250x268

V podjetju MESEC d.o.o. smo ponosni, da je VIQUA naš partner in dobavitelj UV dezinfekcijskih sistemov. VIQUA ponuja izjemno paleto certificiranih in testiranih UV dezinfekcijskih sistemov, ki nam zagotavljajo učinkovito delovanje na patogene mikroorganizme v vodi kot so E.coli, Cryptosporidium, Giardia in Legionella.

VIQUA UV sistemi so certificirani produkti (NSF certifikat), proizvedeni v celoti v Kanadi, kjer vsakodnevno testirajo in izboljšujejo tehnologijo delovanja in proizvajanja UV sistemov za dezinfekcijo vode. Več o VIQUA UV sistemih si lahko preberete na njihovi spletni strani VIQUA.

 

 

VIQUA New Logo Tag

 

 

 VEČ O UV

 

 

Prijava na novice

Prijavite se na naše novice in bodite na tekočem za aktualno ponudbo

Kje smo in kako do nas

  • Tel : 059 077 090
  • Fax : 059 077 095
  • Gsm : 041 403 432
  • E-pošta : Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
  • Spletna stran: www.mesec.si
  • E-trgovina: http://e-trgovina.mesec.si/

Kontaktirajte nas

Pošljite nam vaše vprašanje, odgovorili Vam bomo v najkrajšem možnem času.
Za hitrejšo komunikacijo nam posredujte tudi vašo telefonsko številko.