Mehanski vodni filtri so namenjeni filtraciji mehanskih, v vodi netopnih delcev. V filter je vgrajena nerjavna filtrirna mrežica, ki omogoča enostavno vzdrževanje in čiščenje filtra. Obrat gumba na glavi filtra okrtači in očisti filtrirni vložek, hkrati se samodejno odpre ventil za izpust umazane vode. Filtri so na voljo tudi v popolnoma avtomatizirani izvedbi, z elektronsko nadzorovanim avtomatskim čistilnim sistemom. Ti filtri so predvsem namenjeni za filtriranje vode iz javnih vodovodnih omrežij.

Mehanski vodni filtri


Mehanski filtri Acqua Brevetti

Namenjeni so montaži na vhodu v objekt, kot centralni sistem za filtriranje vode.

Inovativni  mehanski vodni filtri, ki omogočajo čiščenje filtrirnega vložka s patentiranim sistemom. Čiščenje se izvaja v dveh korakih, s ščetkanjem in hitrim izpiranjem. Filtri so namenjeni grobi filtraciji.
Glava filtra je izdelana iz medenine, odporne na mehanske strižne napetosti. Posoda filtra je izdelana iz visoko odpornega poliamida (največji tlak 16 bar).


Posebna izvedba nerjavnega filtrirnega vložka omogoča visoko odpornost na mehanske udarce in razlike tlaka. Ščetke so opremljene s srebrnimi vlakni, ki preprečujejo razvoj bakterij na filtrirnem vložku.

Standardna stopnja filtracije je 89 mikronov, na voljo so pa tudi filtri PuliFIl s 30, 50 in 150 mikronsko filtracijo. Modela PuliFIL 2″ in 1″1/2 sta opremljena z dvema merilnikoma tlaka za kontrolo padca tlaka na filtrirnem vložku.

 

Opis delovanja:

Inovativna metoda vodnega filtra omogoča učinkovito in temeljito čiščenje filtrirnega vložka in posode filtra. Surova voda, ki vstopa v PuliFIL teče od zunaj proti notranjosti filtrirnega vložka. Čiščenje se sproži z obratom gumba na glavi filtra. Ščetke okrtačijo filtrirni vložek, istočasno se odpre ventil za izpiranje filtra in umazanija se odplakne. Z naslednjim obratom gumba se filter povrne v položaj filtriranja, ventil za izpiranje se zapre.

Več o produktih