Projektiranje in celovita izvedba priprave vode za industrijske namene


Mehčanje vode

Mehčanje pomeni izločanje Ca in Mg ionov iz vode. Mehčanje vode z ionskimi izmenjevalci poteka tako, da se Ca in Mg ioni v vodi izmenjajo z Na ioni na smoli ionskega izmenjevalca. Voda, ki jo pridobimo je mehkejša in bolj primerna za čiščenje, pranje, uporabo za kotlovne vode, reverzno osmozo in podaljša življenjsko dobo vodnih napeljav.

 

 

Več o mehčanju vode


UV dezinfekcija vode

V industriji je voda prisotna v mnogih proizvodnih procesih kjer je pomembna ustrezna dezinfekcija zaradi uporabnikov in zaposlenih, v živilski industriji in pri pripravi hrane v gostilnah pa je kakovostna voda pomembna tudi za okus hrane in pijač.

 

 

Več o UV dezinfekciji vode


Dozirni sistemi

Sistemi so primerni za vnos koagulantov, flokulantov, dezinfekcijskih sredstev, sredstev za korekcijo pH, sredstev za nevtralizacijo vodnega kamna in korozije, oksidacijo in redukcijo.

 

 

Več o dozirnih sistemih


Merilniki in senzorji absolutnega, relativnega ali diferencialnega tlaka

Merilna tehnika

 

 

Več o merilni tehniki


Obdelava odpadnih in izcednih vod

 

 

Več o obdelavi odpadnih in izcednih vod


visoko kakovostni material z višjo kemično odpornostjo

Cevni sistemi, montažni material

Od leta 1954 FIP proizvaja ventile in opremo iz termoplastičnih materialov, kot so PVC-U, PP-H, C-PVC, PVDF, ki se pogosto uporabljajo za transport tekočin pod pritiskom.  Podjetje MESEC d.o.o. je ponosno, da lahko združuje svoje znanje in izkušnje s FIP.

 

Več o montažnem materialu